Ελάτε να μιλήσουμε με ένα κλικ

Eleni Aifanti - Ελένη Αϋφαντή

Κάθε χρόνο το Κέντρο “Ανέλιξις” διοργανώνει σεμινάρια αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας, με πλούσια θεματολογία που αγγίζει όλο το φάσμα των ανθρώπινων σχέσεων και κυρίως τη σχέση μας με τον εαυτό μας (σχέσεις γονέα παιδιού, συντροφικότητα, έρωτας, εργασιακές σχέσεις κλπ), τη διαχείριση αρνητικών καταστάσεων (όπως θυμός, απώλεια, θυματοποίηση, ενοχές και φόβοι) και την ψυχοσωματική υγεία.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να σας προσφέρουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να αναπτύξετε και να αξιοποιήσετε το δυναμικό σας. Να ενεργοποιήσετε τη δύναμη που υπάρχει ανεξάντλητη μέσα σας, αλλά τις περισσότερες φορές “κοιμάται”.

Να βάλετε στόχους επιτεύξιμους και να τους κατακτήσετε.

Πυρήνας όλων των σεμιναρίων είναι η ενίσχυση της ανάγκης για αυτογνωσία. Παράλληλα λοιπόν με το θέμα που πραγματεύεται κάθε σεμινάριο, εργαζόμαστε πάνω στη διαδρομή του «γνώθι σαυτόν».

Δεν πιστεύουμε σε έτοιμες λύσεις και σε γκουρού που θα αναλάβουν την ευθύνη της ζωής σας, για σας.

Ο λόγος που εστιάζουμε στην διαδικασία γνώσης του εαυτού είναι γιατί, μόνο αυτό το μονοπάτι μπορεί να σας δώσει την δυνατότητα να αγαπήσετε τον εαυτό σας, να ζείτε μέσα απ’ τις δικές σας επιλογές και να είσαστε ευτυχισμένοι!

Όπως άλλωστε έγραφε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας και φιλόσοφος Μάρκος Αυρήλιος: “Ένδον σκάπτε, ένδον η πηγή του αγαθού και αεί αναβλύειν δυναμένη, εάν αεί σκάπτεις (σκάβε μέσα σου, μέσα σου είναι η πηγή του καλού και θα αναβλύζει πάντα αν πάντα την αναζητάς).

Ελάτε μαζί μας σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι!

Μελετήστε τη θεματολογία των σεμιναρίων και θα σας ενημερώνουμε τόσο μέσα απ’ τον ιστοχώρο μας, όσο κι απ’ τη facebook σελίδα μας για την ημερομηνία διεξαγωγής τους, ώστε να κάνετε έγκαιρα κράτηση θέσης.

 

 

 

Διαλύω όσα με εμποδίζουν να αναπτυχθώ!

dialyoempodiaΚάπου εκεί, στην άκρη του μυαλού και της ψυχής μας, όλοι μας κρύβουμε όνειρα και επιθυμίες που δεν τολμάμε ούτε καν να περιγράψουμε, πόσο μάλλον να τα κυνηγήσουμε. Κάτι μας περιορίζει. Κάτι χτίζει εμπόδια, που μοιάζουν ανυπέρβλητα.

Είναι αυτό-επιβεβλημένοι περιορισμοί που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν μας, όμως χρωματίζουν το πώς ζούμε στο παρόν και καταλήγουν να προδιαγράφουν το μέλλον μας. Συχνά είναι φόβος («δεν είμαι αρκετός»). Είναι αγωνία («τι θα πουν οι άλλοι»;). Είναι ντροπή και ενοχές («κι αν δεν τα καταφέρω»;). Είναι ένας άλλος εαυτός μας –ένας περιοριστικός εαυτός- που μας σαμποτάρει, που χτίζει εμπόδια στο δρόμο μας, που δεν μας αφήνει να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας, να προχωρήσουμε στις αλλαγές που χρειάζονται για να αναπτυχθούμε.

Χρειάζεται γνώση και απόφαση για να προσπεράσεις την αμφιταλάντευση και την αμφιθυμία, που σε καθηλώνουν και δεν σου επιτρέπουν να εξελιχθείς.

Αυτή τη γνώση προσφέρει το συγκεκριμένο βιωματικό εργαστήριο, μέσα από διαλογισμούς, ασκήσεις, ζωγραφική, παιχνίδια, μέσα από δράση, όσο γίνεται πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον.

Με ένα διαδραστικό τρόπο, μέσα από ενεργό ακρόαση, θα βρεις τον τρόπο να συνομιλήσεις με τις φωνές εκείνες του εαυτού σου που σε περιορίζουν και δεν σου επιτρέπουν να εξελιχθείς. Και τελικά να αφήσεις πίσω τον πόνο και τον διαχωρισμό και να ανοίξεις τη ζωή σου προς έναν καθαρό ορίζοντα, με καθαρές σχέσεις, με αγάπη και αποδοχή.

Σε αυτό το σεμινάριο θα:

  • Αναγνωρίσεις τα εμπόδια που βάζεις ο ίδιος στον εαυτό σου.

  • Θα κατανοήσεις πως κινητοποιείται και πώς λειτουργεί ο περιοριστικός εαυτός σου.

  • Θα δεις το νόημα πίσω από τις πεποιθήσεις, τις θέσεις και τις προθέσεις που δεν σου επιτρέπουν να εξελιχθείς.

  • Θα ενεργοποιήσεις τις δυνάμεις εκείνες του εαυτού σου που ξεπερνούν συνειδητά τα εμπόδια.

  • Θα προχωρήσεις με την αίσθηση ενός ολοκληρωμένου εαυτού, με όλες τις δυνάμεις σου συντονισμένες και υποστηρικτικές.