Ελάτε να μιλήσουμε με ένα κλικ

Eleni Aifanti - Ελένη Αϋφαντή

Κάθε χρόνο το Κέντρο “Ανέλιξις” διοργανώνει σεμινάρια αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας, με πλούσια θεματολογία που αγγίζει όλο το φάσμα των ανθρώπινων σχέσεων και κυρίως τη σχέση μας με τον εαυτό μας (σχέσεις γονέα παιδιού, συντροφικότητα, έρωτας, εργασιακές σχέσεις κλπ), τη διαχείριση αρνητικών καταστάσεων (όπως θυμός, απώλεια, θυματοποίηση, ενοχές και φόβοι) και την ψυχοσωματική υγεία.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να σας προσφέρουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να αναπτύξετε και να αξιοποιήσετε το δυναμικό σας. Να ενεργοποιήσετε τη δύναμη που υπάρχει ανεξάντλητη μέσα σας, αλλά τις περισσότερες φορές “κοιμάται”.

Να βάλετε στόχους επιτεύξιμους και να τους κατακτήσετε.

Πυρήνας όλων των σεμιναρίων είναι η ενίσχυση της ανάγκης για αυτογνωσία. Παράλληλα λοιπόν με το θέμα που πραγματεύεται κάθε σεμινάριο, εργαζόμαστε πάνω στη διαδρομή του «γνώθι σαυτόν».

Δεν πιστεύουμε σε έτοιμες λύσεις και σε γκουρού που θα αναλάβουν την ευθύνη της ζωής σας, για σας.

Ο λόγος που εστιάζουμε στην διαδικασία γνώσης του εαυτού είναι γιατί, μόνο αυτό το μονοπάτι μπορεί να σας δώσει την δυνατότητα να αγαπήσετε τον εαυτό σας, να ζείτε μέσα απ’ τις δικές σας επιλογές και να είσαστε ευτυχισμένοι!

Όπως άλλωστε έγραφε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας και φιλόσοφος Μάρκος Αυρήλιος: “Ένδον σκάπτε, ένδον η πηγή του αγαθού και αεί αναβλύειν δυναμένη, εάν αεί σκάπτεις (σκάβε μέσα σου, μέσα σου είναι η πηγή του καλού και θα αναβλύζει πάντα αν πάντα την αναζητάς).

Ελάτε μαζί μας σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι!

Μελετήστε τη θεματολογία των σεμιναρίων και θα σας ενημερώνουμε τόσο μέσα απ’ τον ιστοχώρο μας, όσο κι απ’ τη facebook σελίδα μας για την ημερομηνία διεξαγωγής τους, ώστε να κάνετε έγκαιρα κράτηση θέσης.

 

 

 

Απολαμβάνω τη σχέση που μου αξίζει!

sxeseisΜε φροντίδα και γνώση. Με προσωπική ευθύνη.

Η αγάπη και η συντροφικότητα είναι η κύρια πηγή ενέργειας, ζωτικότητας, ευτυχίας στη ζωή μας. Ίσως ακριβώς γι’ αυτό είναι το πεδίο των σχέσεων αυτό που φέρνει το μεγαλύτερο μπέρδεμα, τον μεγαλύτερο πόνο στη ζωή μας.

Ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων με θέμα τις σχέσεις, προσφέρει τη γνώση και τη δύναμη να μεταμορφώσουμε τις πολύτιμες σχέσεις στη ζωή μας. Να τις φροντίσουμε, να τις παρατηρήσουμε, να τις κατανοήσουμε έτσι ώστε να απελευθερωθούμε από τα «πρέπει» τους και να κρατήσουμε τη λάμψη τους.

Για να γίνουν πράγματι οι σχέσεις μας πηγή αγάπης, χαράς, δύναμης, αποδοχής, κατανόησης, ελευθερίας και ευτυχίας!

Τα θέματα των συναντήσεων και οι βιωματικές ασκήσεις αφορούν εξίσου άντρες και γυναίκες, με ή χωρίς σύντροφο. Αφορούν όλους όσους επιθυμούν να έχουν μια πιο ευτυχισμένη προσωπική ζωή και θέλουν να μάθουν να:

 • Φροντίζουν για μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική σχέση

 • Εκφράζουν με αυθεντικότητα την αγάπη τους

 • Ξεμπλοκάρουν τα συναισθήματά τους

 • Ανοίγονται με εμπιστοσύνη, ακόμα και μετά τον πόνο που μπορεί να προκάλεσε μια παλιά απογοήτευση

 • Κάνουν μια ουσιαστική επανεκκίνηση στην προσωπική τους ζωή

 • Ενεργοποιούν όλους τους τομείς της ζωής τους, είτε έχουν σύντροφο, είτε όχι

 • Διαχειρίζονται τακτικές συγκρούσεις με τον σύντροφο ή/και με το περιβάλλον τους

Για την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων και τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των ασκήσεων, ο κύκλος της περί σχέσεων εκπαίδευσης ολοκληρώνεται σε 3 συναντήσεις. Κάθε συνάντηση είναι ένα αυτόνομο και αυτοτελές εργαστήριο. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν μια ή δύο μόνο συναντήσεις, εάν επιθυμούν να εστιάσουν σε ένα συγκεκριμένο κάθε φορά θέμα.

Τα θέματα των εργαστηρίων είναι:

1.

Στη σχέση, με δέσμευση και ελευθερία!

Η επιθυμία για σχέση από τη μια και ο φόβος της δέσμευσης από την άλλη, μας διχάζει και μας κάνει αναποφάσιστους. Σε αυτή τη συνάντηση προτείνονται εργαλεία για να απελευθερωθούμε από φόβους και πεποιθήσεις που μας απομακρύνουν από τη σχέση.

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις μαθαίνω, μεταξύ άλλων, να:

 • Προχωρώ στη σχέση και στη δέσμευση που απαιτεί, χωρίς να χάνω την προσωπική μου ελευθερία

 • Μπαίνω στη σχέση με ολόκληρο τον εαυτό μου

 • Προχωρώ στη σχέση με το συναίσθημα ανοιχτό, απαλλαγμένο από το φόβο μιας πιθανής απογοήτευσης

 • Δημιουργώ ειλικρινείς σχέσεις, με ελευθερία!

 

2.

Ανοίγομαι προς τη σχέση της ζωής μου!

Όταν ακούω την καρδιά μου, μπορώ να ακούσω και το τραγούδι που υμνεί τη χαρά, την αγάπη, τη συντροφικότητα, την ευτυχία! Μπορώ και να κατανοήσω ποιες είναι οι σκέψεις και οι συμπεριφορές μου που με απομακρύνουν από αυτά, ενώ αποζητώ μια σχέση ζωής.

Σε αυτή τη συνάντηση θα αναλύσω και θα κατανοήσω τις σχέσεις μου, θα μάθω να παίρνω τα διδάγματα που θα με βοηθήσουν να είμαι ο εαυτός μου και να προσελκύω σχέσεις που με εξελίσσουν.

Μαθαίνω, μεταξύ άλλων, να:

 • Συνειδητοποιώ πώς λειτουργώ μέσα στην κάθε μου σχέση

 • Έλκω την αγάπη στη ζωή μου

 • Αναζητώ τον σύντροφο που μου αξίζει

 • Αποφεύγω αδιέξοδες σχέσεις

3.

Συνειδητά, κρατώ τη σχέση ζωντανή και υγιή!

Είναι στο χέρι μου να βρίσκομαι μέσα στη σχέση με την καρδιά ανοιχτή και με το βλέμμα καθαρό. Μπορώ να μάθω να παρατηρώ και να αντιλαμβάνομαι τα σημάδια της φθοράς, ώστε να ενεργώ πριν να είναι αργά.

Μπορώ να μάθω να είμαι ειλικρινής με το συναίσθημά μου: Είμαστε και οι δύο σύντροφοι δεσμευμένοι στον κοινό σκοπό της αμοιβαίας εξέλιξης; Είμαι στη σχέση από αγάπη ή από ανάγκη;  Αισθάνομαι πληρότητα ή απομόνωση; Νοιώθω τη σχέση μου λειτουργική ή μένω με το αίσθημα του ανικανοποίητου;

Σε αυτή τη συνάντηση μαθαίνω, μέσα από βιωματικές ασκήσεις, μεταξύ άλλων, να:

 • Αναγνωρίζω εγκαίρως τα συμπτώματα που οδηγούν τη σχέση εκεί που δεν επιθυμώ

 • Προσφέρω ανανέωση και νέα ενέργεια στη σχέση

 • Διαχειρίζομαι τις συγκρούσεις

 • Διδάσκομαι από τη σχέση

 • Βελτιώνω διαρκώς τη σχέση