Ελάτε να μιλήσουμε με ένα κλικ

Eleni Aifanti - Ελένη Αϋφαντή

Κάθε χρόνο το Κέντρο “Ανέλιξις” διοργανώνει σεμινάρια αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας, με πλούσια θεματολογία που αγγίζει όλο το φάσμα των ανθρώπινων σχέσεων και κυρίως τη σχέση μας με τον εαυτό μας (σχέσεις γονέα παιδιού, συντροφικότητα, έρωτας, εργασιακές σχέσεις κλπ), τη διαχείριση αρνητικών καταστάσεων (όπως θυμός, απώλεια, θυματοποίηση, ενοχές και φόβοι) και την ψυχοσωματική υγεία.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να σας προσφέρουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να αναπτύξετε και να αξιοποιήσετε το δυναμικό σας. Να ενεργοποιήσετε τη δύναμη που υπάρχει ανεξάντλητη μέσα σας, αλλά τις περισσότερες φορές “κοιμάται”.

Να βάλετε στόχους επιτεύξιμους και να τους κατακτήσετε.

Πυρήνας όλων των σεμιναρίων είναι η ενίσχυση της ανάγκης για αυτογνωσία. Παράλληλα λοιπόν με το θέμα που πραγματεύεται κάθε σεμινάριο, εργαζόμαστε πάνω στη διαδρομή του «γνώθι σαυτόν».

Δεν πιστεύουμε σε έτοιμες λύσεις και σε γκουρού που θα αναλάβουν την ευθύνη της ζωής σας, για σας.

Ο λόγος που εστιάζουμε στην διαδικασία γνώσης του εαυτού είναι γιατί, μόνο αυτό το μονοπάτι μπορεί να σας δώσει την δυνατότητα να αγαπήσετε τον εαυτό σας, να ζείτε μέσα απ’ τις δικές σας επιλογές και να είσαστε ευτυχισμένοι!

Όπως άλλωστε έγραφε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας και φιλόσοφος Μάρκος Αυρήλιος: “Ένδον σκάπτε, ένδον η πηγή του αγαθού και αεί αναβλύειν δυναμένη, εάν αεί σκάπτεις (σκάβε μέσα σου, μέσα σου είναι η πηγή του καλού και θα αναβλύζει πάντα αν πάντα την αναζητάς).

Ελάτε μαζί μας σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι!

Μελετήστε τη θεματολογία των σεμιναρίων και θα σας ενημερώνουμε τόσο μέσα απ’ τον ιστοχώρο μας, όσο κι απ’ τη facebook σελίδα μας για την ημερομηνία διεξαγωγής τους, ώστε να κάνετε έγκαιρα κράτηση θέσης.

 

 

 

Βιωματικό σεμινάριο: Μεταμορφώνοντας τις σχέσεις μας

metamorfonontas tis sxeseis masΕπιτυχημένες αλλά και τοξικές. Άλλες που εγκλωβίζουν και άλλες που λειτουργούν με γνώμονα το «εμείς», χωρίς όμως να στερείται η ατομική ελευθερία. Κάποιες που χάνονται κάπου στη… μετάφραση και άλλες που δίνουν ξεχωριστό νόημα στη ζωή μας. 

Η ποιότητα των σχέσεων μας είναι ένας από τους καθοριστικούς δείκτες της προσωπικής μας ευτυχίας. Γιατί, όμως, ενώ όλοι ονειρευόμαστε την τέλεια σχέση, πολλές φορές καταλήγουμε δυστυχείς και μπερδεμένοι; 
Τα καλά νέα είναι πως ψάχνοντας στοχευμένα μέσα μας και επιστρατεύοντας τα κατάλληλα εργαλεία μπορούμε να «χτίσουμε» πάνω σε γερά θεμέλια τους συντροφικούς, ερωτικούς και όχι μόνο, δεσμούς μας.

Και επειδή η αρχή είναι πάντα δύσκολη και φαντάζει βουνό, η Ελένη Αϋφαντή, σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Πιστοποιημένη Life Coach είναι εδώ για να μας δείξει τον δρόμο (και τον τρόπο). Πώς; Μέσα από ένα ολοκληρωμένο εργαστήριο, συνολικής διάρκειας 9 ωρών.

 

Δομή και στόχος εργαστηρίου

Το συγκεκριμένο βιωματικό σεμινάριο- εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άντρες, με ή χωρίς σύντροφο. Για την καλύτερη κατανόηση, επεξεργασία αλλά και αφομοίωση του τεράστιου κεφαλαίου που λέγεται «σχέσεις», χωρίζεται στις παρακάτω τρεις ενότητες: 


Α' μέρος: Σχέσεις, μια άσκηση ελευθερίας 

Σκοπός της συγκεκριμένης ενότητας είναι να μας απεγκλωβίσει από εκείνες τις πεποιθήσεις που έχουμε για το πώς «πρέπει» να είναι η σχέση μας και οι οποίες καταλήγουν με ακρίβεια σε ρουτίνα και καταπίεση, τόσο του εαυτού μας, όσο και των άλλων. 
Μέσα από μια σειρά προσωπικών διερευνήσεων θα εντοπίσουμε και θα εργαστούμε πάνω στις αιτίες που: 
• κάνουμε τις σχέσεις που κάνουμε 
• όλες οι σχέσεις μας έχουν την ίδια κατάληξη 
• δεν μπορούμε να εκφραστούμε και να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά 
• πληγωνόμαστε και δεν εμπιστευόμαστε ξανά 
• μας μπλοκάρουν συναισθηματικά 
• θεωρούμε τις σχέσεις ανέφικτες 
• προτιμούμε να δεσμευτούμε ή να απομονωθούμε

 

Β' μέρος: Ακούγοντας το τραγούδι της καρδιάς

Άντρες και γυναίκες ονειρευόμαστε τα ίδια πράγματα. Τότε γιατί κάνουμε λάθη που μας απομακρύνουν από αυτά; Στη συγκεκριμένη ενότητα θα μάθουμε πώς: 
• να συνειδητοποιήσουμε πώς λειτουργούμε μέσα στις σχέσεις μου 
• να έλκουμε την αγάπη στη ζωή μας και όχι να την διώχνουμε μακριά 
• να βρούμε το σύντροφο που μας αξίζει 
• μπορούμε να αποφύγουμε αδιέξοδες σχέσεις 
• να μην βάζουμε όλους τους τομείς της ζωής μας σε αναμονή, επειδή δεν έχουμε σύντροφο

 

Γ' μέρος: Σχέση σε εξέλιξη ή σε αδιέξοδο; Σ’ αυτή την τρίτη ενότητα θα μάθουμε πώς: 

• να αναγνωρίζουμε εγκαίρως τα συμπτώματα που οδηγούν τη σχέση σε αδιέξοδο
• μπορούμε να ανανεώσουμε μια σχέση που την βλέπουμε να σβήνει σιγά-σιγά 
• να διαχειριστούμε τις τακτικές συγκρούσεις με τον σύντροφό μας και με το περιβάλλον μας 
• να σώσουμε τη σχέση μας

 

Info: 
Μεταμορφώνοντας τις σχέσεις μας 
Βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο 
Εισηγήτρια: Ελένη Αϋφαντή 
Πού: Κολοκοτρώνη 102-104, Πειραιάς 
Πότε: Σάββατο 27/5/17 16.00 – 20.30 και Σάββατο 17/6/17 16.00 – 20.30 
Συνολική διάρκεια: 9 ώρες 
Κόστος συμμετοχής: € 80 (ένα άτομο), € 120 (δύο άτομα) 
Ειδική τιμή για γκρουπ άνω των τριών ατόμων 
Early booking (έως 15/5): € 70 
Παρέχεται: Εγχειρίδιο εργαστηρίου με τις προσωπικές διερευνήσεις και βεβαίωση παρακολούθησης 
Πληροφορίες – εγγραφές: Στο τηλέφωνο 6937336686 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.