Αφθονία: Σκοπός κάθε μορφής ζωής!

afthonia skopos kathe morfis zoisΕίναι στη φύση του ανθρώπου να θέλει να γίνει όλα όσα έχει τη δυνατότητα να γίνει, να πραγματώσει όλες τις έμφυτες δυνατότητές του και να εξελιχθεί. Καθένας μας έχει αυτό το δικαίωμα και μπορεί να το επιτύχει!

Οι κοινωνίες των ανθρώπων είναι έτσι οργανωμένες, ώστε μέσω της χρήσης των αγαθών και των σχέσεων με τους άλλους, ο κάθε ένας να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά και ψυχικά. Επομένως, θεμέλιο κάθε προόδου του ανθρώπου πρέπει να αποτελεί η γνώση της επιστήμης της αφθονίας, η οποία ασχολείται ολιστικά και με τις τρεις εκφράσεις της ζωής: Το σώμα, τον νου και την ψυχή. 

Κανένα από αυτά δεν είναι καλύτερο ή σπουδαιότερο από τα άλλα και κανένα από τα τρία, δεν μπορεί να υπάρξει πλήρως, αν οποιοδήποτε από τα άλλα υστερεί ή υπολείπεται και δεν εκφράζεται.

Η επιθυμία είναι η αρχή της δημιουργίας
Δεν είναι σωστό ή ευγενές να ζούμε μόνο για την ψυχή και να αρνούμαστε τον νου ή το σώμα, και είναι λάθος να ζούμε μόνο για τον νου και να αρνούμαστε το σώμα ή την ψυχή. Όταν λοιπόν, αγνοούμε κάτι από αυτές τις τρεις εκφράσεις της ζωής, οι συνέπειες είναι αναπόφευκτες.
Άρα, πραγματική αφθονία είναι η πλήρης έκφραση όλων όσων μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος μέσω του σώματος, του νου και της ψυχής του. Ανεξάρτητα από τα λεγόμενά του, κανείς δεν μπορεί να είναι πραγματικά ευτυχισμένος ή ικανοποιημένος, αν το σώμα του δεν βιώνει πλήρως κάθε λειτουργία και αν το ίδιο δεν ισχύει για τον νου ή την ψυχή του.
Όπου υπάρχει ανέκφραστη δυνατότητα, εκεί υπάρχει και ανικανοποίητη επιθυμία, διότι η επιθυμία είναι μια δυνατότητα που αναζητά τρόπο και τόπο έκφρασης .Η επιθυμία είναι η αρχή της δημιουργίας, πρέπει να επιθυμήσω κάτι για να κινηθώ προς αυτό, να δράσω και να το δημιουργήσω.

Η φύση δημιουργήθηκε με κίνητρο την εξάπλωση της ζωής
Έτσι, καταλαβαίνουμε ότι η φύση δημιουργήθηκε όχι μόνο για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ζωής, αλλά το βασικό κίνητρό της είναι η εξάπλωση της ζωής. Γι’ αυτόν τον λόγο, όλα όσα ενδεχομένως μπορούν να βοηθήσουν τη ζωή να επιτελέσει το έργο της παρέχονται αφειδώς.
Δεν μπορεί να υπάρξει έλλειψη, παρά μόνο αν ο Θεός αναιρέσει τον εαυτό του και ακυρώσει τα ίδια του τα έργα, συνεπώς, δεν παραμένουμε φτωχοί εξαιτίας της έλλειψης πόρων, αλλά εξ αιτίας του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη φτώχια.
Οι ορατοί πόροι στη φύση είναι σχεδόν ανεξάντλητοι, και οι αόρατοι πόροι πράγματι ΕΙΝΑΙ ανεξάντλητοι. Όλα όσα βλέπουμε στη Γη είναι φτιαγμένα από μία πρωταρχική ουσία, από την οποία προέρχονται τα πάντα. Από αυτήν είναι φτιαγμένο το Σύμπαν και φυσικά δεν υπάρχει περιορισμός στη διαθέσιμη ποσότητα.
Ποια είναι τα βήματα για να φέρουμε αφθονία στη ζωή μας;

Οι άνθρωποι, σαν σύνολο, διαθέτουν τα πάντα σε αφθονία και, αν τα άτομα είναι «φτωχά», αυτό συμβαίνει επειδή δεν ακολουθούν ένα ορθό τρόπο σκέψης και δράσης, που οδηγεί το άτομο στην αφθονία.
Ο τρόπος δράσης ενός ανθρώπου είναι άμεσο αποτέλεσμα του τρόπου σκέψης του για τα πράγματα. Για να κάνουμε τα πράγματα με τον τρόπο που θέλουμε, θα πρέπει να αποκτήσουμε την ικανότητα να σκεφτόμαστε με τον τρόπο που θέλουμε. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να φέρουμε την αφθονία στη ζωή μας.
Ας σταματήσουμε να σκεφτόμαστε σύμφωνα με τα φαινόμενα. Ας ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε αυθεντικά. Αυτό μπορεί να απαιτεί κόπο και κατανάλωση μεγαλύτερης δύναμης από κάθε άλλο έργο που ο άνθρωπος καλείται να επιτελέσει, όπως για παράδειγμα, να βρω δουλειά, όταν υπάρχει ανεργία, να αποκτήσω σπίτι, όταν δεν έχω τα χρήματα, να κάνω σχέση, όταν ακούω ότι οι σχέσεις περνούν κρίση, να έχω αξίες, όταν όλα γύρω μου μαρτυρούν το αντίθετο.
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν επιτυχημένες συνήθειες. Η ποιότητα της ζωής και η αφθονία, εξαρτάται από τις συνήθειές μας. Όσο βολευόμαστε, εφησυχάζουμε και συμβιβαζόμαστε με τα λιγότερα, διώχνουμε την αφθονία από τη ζωή μας. Αλλάζω συνήθειες σημαίνει ότι χρησιμοποιώ όλο και περισσότερο από το δυναμικό μου. Όταν κάνω συνεχώς τα ίδια χρησιμοποιώ περιορισμένα τις δυνατότητές μου.
Η επιθυμία για αφθονία που πυροδοτεί τη φαντασία, δεν γίνεται πραγματικότητα, αν δεν συνδυαστεί και με ένα άλλο παράγοντα: Την πίστη. Η πίστη είναι το εργαλείο για να πετύχουμε. Αυτό που πετυχαίνουμε είναι αυτό που κατά βάθος πιστεύουμε.
Τώρα παίρνω την απόφαση να ΕΙΜΑΙ η ΑΦΘΟΝΙΑ! Η αδιαπραγμάτευτη απόφαση ενεργοποιεί την επιμονή μου και η επιμονή ενεργοποιεί την απόφαση.
Το σύμπαν δίνει όλα όσα επιθυμούμε, αλλά χρειάζεται να σχετιστούμε με ένα συναίσθημα βαθιάς και έντονης ευγνωμοσύνης. Η νοητική στάση της ευγνωμοσύνης φέρνει τον νου σε στενότερη επαφή με την πηγή από την οποία προέρχεται η αφθονία, δηλαδή, σε στενότερη αρμονία με τις δημιουργικές ενέργειες του σύμπαντος. Η αξία της ευγνωμοσύνης δεν έγκειται μόνο στο να έχουμε μελλοντικές ευλογίες, αλλά στο ότι χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να κρατηθούμε για καιρό μακριά από σκέψεις σχετικά με το πόσο λίγο μας ικανοποιεί η παρούσα κατάσταση των πραγμάτων και τότε αρχίζουμε να χάνουμε έδαφος.
Είναι επιθυμία του Θεού να έχουμε αφθονία, επειδή μπορεί να εκφραστεί καλύτερα μέσα από εμάς, αν έχουμε πολλές ευκαιρίες για να δράσουμε και να δημιουργήσουμε. Μπορεί να ζήσει πληρέστερα μέσα μας, αν έχουμε απεριόριστη πρόσβαση στα μέσα της Ζωής και επιτρέπουμε σε κάθε δυνατότητα αναζητά την έκφραση της μέσα από μας, αλλά και μέσα σε μας.
Συμπέρασμα: Το σύμπαν επιθυμεί να έχουμε όλα όσα θέλουμε. Η φύση είναι φιλικά διακείμενη με τα σχέδιά μας. Απλά, πρέπει να αποφασίσουμε να πιστέψουμε ότι αυτό είναι Αλήθεια.