Κάλεσμα στο Βιωματικό σεμινάριο για το φόβο

Κάλεσμα στο Βιωματικό σεμινάριο για το φόβο

Σας έχει τύχει ποτέ να δυσκολεύεστε να διεκδικήσετε τα «θέλω» σας;

Να τρέμετε μπροστά στις αλλαγές- ακόμη και τις θετικές, που σας φέρνει η ζωή;
Να μην τολμάτε να κάνετε το πρώτο βήμα, να διστάζετε να μιλήσετε μπροστά σε κοινό ή να αδυνατείτε να μπείτε στο αεροπλάνο;
Πίσω από όλες αυτές και άλλες τόσες δυσκολίες που βάζουν εμπόδιο στην καθημερινότητα και σε μεγάλο βαθμό την ευτυχία σας, υπάρχει ο ίδιος εχθρός: o ΦΟΒΟΣ.

Τα καλά νέα είναι πως αυτός ο φαινομενικά μεγάλος αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Μάθετε πώς θα βρείτε τα… κουμπιά του στο βιωματικό σεμινάριο της Ελένης Αϋφαντή. Η γνωστή Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης (life coach) θα σας βοηθήσει να επιστρατεύσετε όλα τα εργαλεία και να πετάξετε από πάνω σας τη… σκουριασμένη πανοπλία σας. Το βαρίδι που τρέφεται από τον φόβο και που σας κρατά μακριά από την ευτυχία.

 

Πετάξτε την (σκουριασμένη) πανοπλία

«Με τη σκέψη ότι ο δράκοντας υπήρχε μόνο αν το πίστευε ο ίδιος, ο ιππότης, άρχισε να διασχίζει την γέφυρα. Ο δράκοντας, μουγκρίζοντας, έριξε πίσω απ’ τον ιππότη ένα χείμαρρο φωτιά. Ο ιππότης έκανε μεταβολή, γύρισε πίσω τρέχοντας και με ένα ουρλιαχτό πόνου, έτρεξε να βουτήξει τον φλογισμένο πισι¬νό του στο κρύο νερό ενός ποταμιού. Οι φλόγες έσβησαν μ’ ένα σύριγμα.

-Ήσουν πολύ γενναίος, είπε η Σκιουρίτσα. Καθόλου άσχημα για πρώτη προσπάθεια.
– Τι εννοείς, πρώτη προσπάθεια;
– Εννοώ, διευκρίνισε η Σκιουρίτσα, ότι θα τα πας καλύτερα τη δεύτερη φορά. Θυμήσου ότι ο δράκοντας δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση.
– Και η φωτιά που έβγαινε απ’ το στόμα του; Κι αυτό ψευδαίσθηση;
– Και η φωτιά ψευδαίσθηση.
– Τότε γιατί κάθομαι σ’ αυτό το ποταμάκι μ’ έναν καμένο πισινό; ρώτησε ο ιππότης.
– Γιατί, απ’ τη στιγμή που πίστεψες ότι ο δράκοντας είναι αληθινός, έκανες και τη φωτιά αληθινή.»
Απόσπασμα από το βιβλίο του R. Fisher «Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία».

Ελάτε να διαβάσουμε και να συνταξιδέψουμε πάνω σ’ αυτό το υπέροχο «παραμύθι». Να νοιώσουμε ότι ήρθε η ώρα να λιώσουμε τη δική μας πανοπλία. Αυτή που μας απομονώνει απ’ όσα η καρδιά μας λαχταρά και να εμπειραθούμε το πώς θα καταφέρουμε να αγγίξουμε την πραγματική ζωή διαλύοντας τις ψευδαισθήσεις.