Σύντροφοι, Φίλοι, Οικογένεια… Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ. ΤΗΣ ΑΝΟΙΓΩ;

Σύντροφοι, Φίλοι, Οικογένεια… Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ. ΤΗΣ ΑΝΟΙΓΩ;

 

Νοιώθω ασφαλής όταν είμαι μόνος/η μου, με έχουν πληγώσει πολύ, όλοι, φίλοι, συγγενείς, σύντροφοι.  Τελικά, οι σχέσεις των ανθρώπων δεν υπάρχουν.

Νοιώθω ότι έχω έρθει από άλλο πλανήτη, κανείς δεν με καταλαβαίνει, κανείς δεν νοιάζεται, δεν μπορώ να επικοινωνήσω με κανένα ουσιαστικά.

Νοιώθω ότι δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανένα, πρέπει να προστατέψω τον εαυτό μου από την κριτική τους.

Νοιώθω ότι φοβάμαι να ανοιχτώ, να δεθώ συναισθηματικά, όμως επιθυμώ να έχω σύντροφο, φίλους, δεν θέλω να μείνω μόνος/η μου.  Τι κάνω;

Η ποιότητα των σχέσεων μας είναι ένας από τους καθοριστικούς δείκτες της προσωπικής μας ευτυχίας. Γιατί, όμως, ενώ όλοι ονειρευόμαστε την τέλεια σχέση, πολλές φορές καταλήγουμε δυστυχείς, μπερδεμένοι και μόνοι;

Τα καλά νέα είναι πως ψάχνοντας στοχευμένα μέσα μας και επιστρατεύοντας τα κατάλληλα εργαλεία μπορούμε να «χτίσουμε» πάνω σε γερά θεμέλια μια συντροφική σχέση, μια δυνατή φιλία, ένα άνοιγμα στον κόσμο.

Και επειδή η αρχή είναι πάντα δύσκολη και φαντάζει βουνό, η Ελένη Αϋφαντή, σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Πιστοποιημένη Life Coach είναι εδώ για να μας δείξει τον δρόμο (και τον τρόπο).

Πώς;  Μέσα από ένα ολοκληρωμένο εργαστήριο, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες που αισθάνονται μόνοι και δυσκολεύονται στο να αναπτύξουν σχέσεις ερωτικές, φιλικές, κοινωνικές.

 

Μέσα από μια σειρά προσωπικών διερευνήσεων θα εντοπίσουμε και θα εργαστούμε πάνω στις αιτίες που:

  • κάνουμε τις σχέσεις που κάνουμε
  • όλες οι σχέσεις μας έχουν την ίδια κατάληξη
  • δεν μπορούμε να εκφραστούμε και να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά
  • πληγωνόμαστε και δεν εμπιστευόμαστε ξανά
  • μας μπλοκάρουν συναισθηματικά
  • θεωρούμε τις σχέσεις ανέφικτες

 

Στόχος μας είναι  :

  • Να αποκαταστήσουμε την σχέση μας με τον εαυτό μας, δηλαδή να εντοπίσουμε τα περιοριστικά συναισθήματα και σκέψεις που δεν μας αφήνουν να ανοιχτούμε στη ζωή.
  • Να εξετάσουμε εκ νέου τις πεποιθήσεις μας, να δούμε τι καταγραφές έχουν γίνει από τις προηγούμενες τραυματικές εμπειρίες μας και να αποφασίσουμε δυναμικά, πως θέλουμε να δούμε τον εαυτό μας στο μέλλον.
  • Να δημιουργήσουμε γνήσιες επιθυμίες και σχέσεις, μακριά από το φόβο και τα πρέπει.
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
ΩΡΑ: 16:30 – 20:30
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ANELIXIS
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κολοκοτρώνη 102-104, Πειραιάς, 6ος όροφος