Η μαγεία των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα και πάλι….

Συναισθήματα μεγαλώνουν μέσα μας, γενναιόδωρο άθροισμα από αναμνήσεις, εικόνες, αισθήσεις και αισθήματα πολλών χρόνων.
Κάποιους, εύχομαι τους περισσότερους, τους κατακλύζει ένα αίσθημα ευφορίας, αισιοδοξίας, ελπίδας για τη νέα χρονιά που έρχεται.
Για κάποιους άλλους, κυρίως γι’ αυτούς που είναι μόνοι, είναι μια περίοδος που θέλουν να περάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να επανέλθουν στο «φυσιολογικό» τους ρυθμό.
Όλοι όμως, μπορούμε να σκεφτούμε λίγο βαθύτερα το συμβολισμό των Χριστουγέννων. Ένα παιδί γεννιέται, μια νέα αρχή, κάθε νέα αρχή φέρνει μαζί της την ελπίδα. Την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει και την ευχή ότι η νέα αρχή θα είναι φορέας αγάπης, πίστης, ομόνοιας, κατανόησης.
Και έτσι είναι. Τότε, γιατί δεν συμβαίνει έτσι πάντα; Γιατί η ελπίδα δεν κρατάει όσο θα θέλαμε και γρήγορα επανερχόμαστε στους παλιούς ρυθμούς; Απλά, διότι έχουμε εστιάσει μόνο σε ένα κομμάτι της ιστορίας, τη γέννηση ενός Παιδιού, την αισιοδοξία του καινούργιου.
Αν θυμηθούμε όλη την ιστορία, θα δούμε πόσα γεγονότα, πόσες υπερβάσεις και πόσες ανατροπές έγιναν, αλλά και πόση πίστη υπήρχε, για να μπορέσει να συντελεστεί το θαύμα.
Τα θαύματα γίνονται πρώτα μέσα μας, δημιουργούνται από την πίστη μας σ’ αυτό που δεν είδαμε ακόμη, αλλά το ζούμε σαν να είναι ήδη εδώ. Ξέρουμε ότι είναι ζήτημα χρόνου να εμφανιστεί. Είναι αυτός ο χρόνος που μας χρειάζεται για να αφήσουμε πίσω μας ό,τι δεν ζει πια, να κόψουμε ό,τι μας δένει με το παρελθόν, να κάνουμε χώρο μέσα μας για να υποδεχθούμε αυτό που έρχεται.
Τότε, το συναίσθημα που προκύπτει είναι τόσο δυνατό που μπορεί να κάνει την υπέρβαση που θα μας φωτίσει, όπως το άστρο των Μάγων και θα μας οδηγήσει στη μαγεία του νέου ερχομού, στη Μαγεία των Χριστουγέννων.
Ας ακολουθήσουμε την πορεία των Μάγων, ας αφήσουμε το δικό μας αστέρι να μας οδηγήσει εκεί που η καρδιά μας θα σιγοτραγουδάει το πιο γλυκό της τραγούδι, γιατί μόνο εκεί μπορεί να βρει όλα αυτά που έχουν πραγματικό νόημα.
Ας γίνουμε οι Μάγοι και μέσα από την αλχημεία, την μετουσίωση, την αναγέννηση του εαυτού μας, ας προσφέρουμε χρυσό, μύρο και σμύρνα, σε ό,τι πολύτιμο θα μας φέρει η νέα χρονιά. Ας ζεστάνουμε την ψυχή μας, με πράγματα απλά, ανεπιτήδευτα, όπως τα ζώα που ζέσταναν το Νεογέννητο. Ας ντύσουμε με Αγάπη, αγνή και άδολη, ό,τι μας περιβάλλει, σταματώντας τις ανώφελες προσδοκίες, τις άσκοπες δικαιολογίες, τα καμώματα του εγωιστικού νου, ανοίγοντας μια τεράστια αγκαλιά που θα συγ-χωρέσει τον κόσμο ολάκερο.
Ας γίνουμε πάλι παιδιά, ας αφεθούμε στη γλυκιά μελωδία των Χριστουγέννων κι ας πιστέψουμε στη Μαγεία που ο καθένας μας μπορεί να δημιουργήσει. Και τότε η Μαγεία μας, θα φωτίσει τον Κόσμο ολόκληρο.
Πλησιάζουν Χριστούγεννα…… τώρα είναι η ευκαιρία μας!!!
Ευτυχισμένο το 2017!!!