Τα μυστικά για να πετύχεις τους στόχους σου το 2017

stoxoi2017Και νά ‘μαστε πάλι στο τέλος άλλης μιας χρονιάς, έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια καινούργια που θα φέρει νέες ελπίδες, νέα όνειρα, καινούργιους στόχους.  Κάνουμε βιαστικά τον απολογισμό της προηγούμενης, στεκόμαστε σε χαρές και λύπες και με ανανεωμένη αισιοδοξία αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε τη χρονιά που έρχεται, τι στόχους θα βάλουμε.

Οι πιο συνηθισμένοι στόχοι αφορούν την καλυτέρευση των οικονομικών μας, την βελτίωση της εμφάνισής μας, την οργάνωση του χρόνου μας, την βελτίωση των σχέσεών μας. 

Όλοι λοιπόν βάζουμε στόχους, τους πραγματοποιούμε όμως ; ή θα παραμείνουν στο πεδίο των γεμάτων ελπίδα προσπαθειών; 

Μέσα στο γενικότερο ενθουσιασμό για το νέο που έρχεται, καλά θα ήταν να δούμε με μια άλλη ματιά τις επιλογές που θα κάνουμε για φέτος. Να βάλουμε στον εαυτό μας προκλήσεις τέτοιες που θα αφορούν την αναγνώριση της εσωτερικής μας αξίας, που θα μας κάνουν να φέρουμε στην επιφάνεια ικανότητες και ταλέντα ώστε να αισθανθούμε πιο δυνατοί, πιο αισιόδοξοι, πιο ενθουσιασμένοι.

Παράδειγμα, μπορεί να θέλω να χάσω βάρος για να δείχνω πιο όμορφη, μήπως όμως είναι καλύτερα να θέσω σαν στόχο το να δω τι είναι εκείνο που με κάνει να μην νοιώθω καλά όπως είμαι τώρα;  Νομίζω ότι αυτό προηγείται, η απώλεια βάρους θα έρθει μετά.

Αν θέλουμε αυτή η χρονιά να είναι αποτελεσματική και επιτυχημένη, μια χρονιά ουσιαστικών αλλαγών, χρειάζεται βέβαια να ελέγξουμε το σχεδιασμό και την ιεράρχηση των στόχων μας, αλλά το σπουδαιότερο και αναγκαιότερο είναι να φτιάξουμε μια γερή εσωτερική βάση για να στηριχθούν όλα αυτά.

Και μερικές ιδέες για να ξεκινήσουμε :

  • Να έχουμε πίστη στον εαυτό μας, στις ικανότητές μας για να δώσουμε ένα extra bonus στους στόχους μας. Πρώτα πιστεύω στο θαύμα και μετά το βλέπω.
  • Να βγούμε από την ζώνη ασφαλείας μας και να αισθανθούμε «άνετα» με ότι άγνωστο. Αν οι στόχοι μου δεν με βγάζουν στο άγνωστο, τι νόημα έχουν;  Ο γνωστός στόχος, δεν είναι στόχος εξέλιξης, είναι στόχος επανάληψης.
  • Να κάνουμε επιλογές με βάση το πώς μας κάνουν να νοιώθουμε και όχι με το πώς θα μας κάνουν να φαινόμαστε.  Να αποδεχθούμε αυτό που είμαστε για να νοιώθουμε καλά μέσα μας διότι αυτό γίνεται φως και εκπέμπεται παντού γύρω μας. Και ποιος δεν θέλει ένα φωτεινό πλάσμα στη ζωή του;
  • Να ακολουθήσουμε την καρδιά μας, γιατί αυτή ξέρει όσα ο νους μας ακόμη προσπαθεί να κατανοήσει. Τι θα κάνουμε, θα περιμένουμε άλλη μια χρονιά, μήπως και …….κατανοήσει;
  • Να είμαστε ευγνώμονες για ότι τελειώνει διότι το τέλος είναι ο μόνος τρόπος για μια νέα αρχή. Αν μείνουμε στην απώλεια, δεν θα μπορέσουμε να δούμε το γλυκοχάραμα μιας νέας ζωής, μιας νέας ευκαιρίας.
  • Τα εμπόδια δεν μας σταματούν, απλά είναι εκεί για να αντλήσουμε από μέσα μας ότι καλύτερο έχουμε και να τα υπερβούμε.

Και τώρα, ας βάλουμε όποιους στόχους θέλουμε, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, τό ‘χουμε χαλαρά!!!

 

 

Πηγή…