Μαθαίνω να διαχειρίζομαι την απώλεια!

apolia Το βάρος μιας απώλειας φαντάζει συχνά δυσβάσταχτο. Ο πόνος γίνεται καθηλωτικός. Κι όμως. Η ζωή είναι γεμάτη μεγάλες ή μικρές απώλειες. Χρωματίζουν την εξέλιξή μας, τις μεταβάσεις μας από μια κατάσταση σε μια άλλη. Οι απώλειες μας συνοδεύουν.  Αν τις διαχειριστούμε, το τραύμα της απώλειας μπορεί να γίνει δύναμη, προχώρημα, εξέλιξη.

Δεν υπάρχει ζωή χωρίς απώλειες. Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, το τέλος μιας σχέσης, η απώλεια υλικών αγαθών εξαιτίας μιας κρίσης ή μια αναποδιάς, μια απόλυση, ένα ατύχημα, η απώλεια του εαυτού μας, όταν συμβαίνουν γεγονότα αναπόδραστα, όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάποιες ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ.

Σε αυτό το σεμινάριο φωτίζουμε με νόημα το πένθος και τον πόνο. Μιλάμε ανοιχτά. Μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε την απώλεια, να συμφιλιωνόμαστε με τη νέα πραγματικότητα, να την εντάσσουμε στην προσωπική μας ιστορία και να προχωράμε στο μαγικό ταξίδι της ζωής.

Ήρθε ή ώρα να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε τις μικρές και τις μεγάλες απώλειες στο διάβα της ζωής μας!

Ήρθε η ώρα να απομακρυνθούμε από τη σκιά του φόβου της απώλειας!

Είμαστε απροετοίμαστοι. Η κοινωνική μας εκπαίδευση και η σύγχρονη κουλτούρα δεν μας διδάσκουν τρόπους να διαχειριστούμε το πένθος. Παγώνουμε, ανίσχυροι απέναντι στο φόβο του «δεν θα αντέξω», «δεν θα το ξεπεράσω ποτέ», «θα πεθάνω», «δεν μπορώ να συνεχίσω»…

 

Αφεθήκαμε να πιστέψουμε ότι είμαστε ανίκανοι να σηκώσουμε τον πόνο.

Ήρθε όμως η ώρα να τον γνωρίσουμε.

 

Καθώς αποδεχόμαστε ότι η φύση της ανθρώπινης ζωής είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την απώλεια, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εξελιχθεί. Καθώς διαχειριζόμαστε την απώλεια, γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και ανακαλύπτουμε τη διαδρομή που θα μας περάσει μέσα από τη θλίψη και θα μας βγάλει ξανά, πιο δυνατούς, στο δρόμο της προσωπικής ανάπτυξης και της ευτυχίας.

 

Σε αυτό το σεμινάριο μαθαίνω να:

  • Αντιμετωπίζω κάθε μικρή ή μεγάλη απώλεια

  • Αποδέχομαι ότι κάθε απώλεια είναι ένας σταθμός στην εξέλιξή μου

  • Θεραπεύω τον εαυτό μου από πεποιθήσεις που κάνουν τον πόνο να μοιάζει ανυπέρβλητος

  • Κατανοώ το πένθος και το σύνθετο συναίσθημα της θλίψης

  • Εξελίσσομαι ακόμα και μέσα από μικρές ή μεγάλες απώλειες